Marknaden ägde rum på fästningstorget i Karlsborg och dagen till ära firades Soldathemmet 100 år. Marknaden efterliknande en gammaldags marknad med temat 100 år och hållbarhet. Torget var pyntat med halmbalar, jordbruksredskap, veterantraktorer och flera av knallarna var även tidstypiskt klädda.

Med ett perfekt väder lockade marknaden till sig ca 6 300 besökare för att handla och se på allt som fanns att köpa i skördens tecken. Det fanns gott om lokalproducerade grönsaker, förädlade frukt- och bärprodukter, lammskinn, honung med mera.

Aktiviteter under marknadsdagen bestod bland annat av en vagnsparad där hästar av olika raser som drog vagnar av äldre modeller, information om veterantraktorer och ett teatersällskap som spelade upp hur det kunde gå till på en marknad för 100 år sedan.

LRF arrangerade en smådjursavdelning med höns, kaniner och småkalvar som uppskattades av både stora och små besökare och i LRF Karlsborgs monter fanns det lokalproducerade rotfrukter och pumpor. Sofia Kämpe, ordförande LRF Karlsborg, informerade om LRFs hållbarhetsarbete.

Karin Wallin
Karlsborgs LRF, ripanas1@outlook.com