Vuxenskolans grundorganisationer är Centerpartiet, Liberalerna och LRF. Studieförbundet Vuxenskolan bildades 1967 men har rötter 100 år tillbaka i tiden. Den är organiserade med fem avdelningar i Västra Götaland.

– Vi som jobbar i regionen arbetar bara mot organisationer och föreningar och ibland gör vi saker ihop med avdelningarna. Vi jobbar parallellt med avdelningarna, säger Ebba.

Ebba har jobbat på Studieförbundet vuxenskolan i fyra år, bland annat med olika kulturprojekt, Vi Unga och lokalt i Väst.

– Förutom LRF kommer jag arbeta med Södra, Biodlarna, bygdegårdarna och de fyra hembygdsförbunden här i Västra Götaland, säger Ebba.

På den korta tiden som Ebba jobbat med LRF har hon försökt att sätta sig in i organisationen.

– LRF är stort och komplext och jag har nu börjat titta på organisationen med styrelser och kommungrupper, säger Ebba.

Det som är aktuellt, och som Studieförbundet i Västra Götaland tagit fram, är en föreningsutbildning. Den vänder sig till alla organisationer.

– Vi tycker att det finns ett värde i att olika organisationer kan gå samma utbildning och också lära sig av varandra om hur man kan jobba och hur man kan utveckla sin förening, säger Ebba.

Utbildningen drar igång den 24 februari och den är uppdelad i tre delar. Man kan välja att gå en del eller alla tre och utbildningen sker helt digitalt.

– Den första delen är klassisk föreningsteknik, där temat är demokratin i föreningen och föreningen i demokratin. Den andra delen belyser valberedningsarbetet och kunskapsöverföring – hur gör man när en ny kommer in och någon annan kliver av sitt uppdrag? Den sista delen belyser motivation och engagemang – vad är viljan drivkraften och vikten av att kommunicera?, säger Ebba.

Ebba är också intresserad av naturen och hon skulle gärna vilja arrangera ett kulturarrangemang ute i naturen.

– Tänk att få anordna en opera i en ladugård eller i en hage, eller kanske i en maskinhall eller varför inte hitta på något i skogen. Det finns många olika platser på landsbygden som skulle göra sig bra. Har du en idé är det bara att kontakta mig.

Clara Hyltbäck
Kommunikatör

Anmälan till kursen ”Utveckla ditt föreningsarbete” med start den 25/2, hittar du i kalendariet på hemsidan.
Vill du ta en kontakt med Ebba så når du henne på ebba.jacobsson@sv.se