Kristdemokraternas partisekreterare Peter Kullgren besökte häromdagen Solberga i Korsberga. Där bedriver familjen Indebetou framgångsrikt en spannmåls- och kycklingproduktion. Just för dagen var stallet tomt, i väntan på en ny omgång kyckling. Men det kanske blir den sista omgången på ett tag framöver.


Tömma stallen?

”Vi säljer slaktkyckling. 7–8 omgångar per år”, säger Knut Indebetou. Och han fortsätter; ”nu är vi i ett väldigt klämt läge. Värsta situationen sedan vi började 1995. Nu behöver priserna upp rejält annars måste vi ställa tomt”.

Peter Kullgren visade sig vara väl insatt i kostnadsexplosionen som nu drabbar jordbruket. I sin verktygslåda, hade Peter bland annat lägre skatt på bränsle.

Även tankar om att inte klassa jordbruk som ”miljöfarlig verksamhet” och att återinföra tjänstemannaansvaret igen var idéer som Peter förde upp på agendan.

Alla medverkande var i det underbara vårvädret överens om att det är viktigt att vi ökar produktionen i Sverige!Adam från Regionsstyrelsen förklarar hur mycket av bullen som hamnar hos bonden.

Inne på gårdskontoret! Fredrik, Håkan, Peter, Knut och Adam