Bränd Erika Forssell lämnar LRF och satsar fullt ut på gården

Bränd Erika Forssell

Bränd Erika Forssell, folkrörelseutvecklare i LRF Dalarna, LRF Gävleborg och LRF Mälardalen, slutar efter 12 år på LRF.

Vad ska du göra nu? 
Jag ska satsa fullt på att jobba hemma i företaget på gården i Bjursås i Dalarna, där vi, förutom ungnötsuppfödning som är huvudinriktningen, också har grönsaksodling. Det är en småskalig grönsaksproduktion som vi nu har för tredje säsongen. Vi odlar grönsaker på friland, lite jordgubbar samt gurka och tomat i tunnelväxthus och säljer till en lokal restaurang och i en egen swishbod. Tillsammans med en anställd sköter jag också kalvarna i vår uppfödning med 450 ungnöt.

Det är ett modigt beslut att ta, att lämna en anställning och ta steget att satsa på sin egen verksamhet fullt ut.
Jag kände att jag måste våga satsa och inte bara säga till andra att göra det. Vi säger ju att de gröna näringarna är en framtidsbransch och vill ju att folk ska våga utveckla sina företag. Jag kan inte bara säga att andra ska göra det utan att själv våga ta steget.

Vad ser du mest fram emot i ditt nya liv?
Att på heltid kunna fokusera hundra procent på verksamheten hemma.
 
Vad har du jobbat med på LRF genom åren?
Jag började som verksamhetsutvecklare med ansvar för medlemsfrågor i LRF Dalarna och LRF Gävleborg och har sedan jobbat med medlemmar, förtroendevalda, lokalavdelningar, regionstämmor, medlemsrekrytering, mässan Mittia Gård och Skog, och också varit regional eventsamordnare för LRF Samköp. 
 
Hur har dina år på LRF varit? 
De har varit jättebra! Det har varit roligt och lärorikt och jag har fått jobba med en viktig näring och något jag brinner för. Det roligaste har varit alla möten med människor – kollegor, externa aktörer, förtroendevalda och medlemmar – och det är det jag kommer att sakna mest. Det svåraste har varit att peppa förtroendevalda som tappat gnistan när engagemang saknas i till exempel lokalavdelningen.

Jag är förtroendevald i min lokalavdelning Bjursås LRF och där kommer jag fortsätta att vara engagerad. Sen får vi se vad som beslutas om lokalavdelningens framtid, men jag kommer att fortsätta att vara aktivi LRF någon form!

 

Helena Åkerberg Hammarström är regionchef för LRF Mitt.

– Erika har gjort ett fantastiskt jobb, inte minst i arbetet att utveckla folkrörelsen. Vi tackar för många års värdefull insats för LRF och framför allt i det medlemsnära arbetet där Erika i sitt uppdrag varit en naturlig ingång för såväl medlemmar som förtroendevalda.

–  Vi kommer att sakna Erika mycket, men att lämna LRF för att satsa på att utveckla verksamheten på gården måste vara den bästa av anledningar. Vi önskar henne stort lycka till, säger Helena Åkerberg Hammarström.