Hallå där Frida Vännman Kvantenå, ordförande i Skurups kommungrupp

Frida Wännman Kvantenå

Vi ringde till den nyblivne ordföranden i Skurups kommungrupp, Frida Vännman Kvantenå för att höra vad som är på gång.

Vad är på gång i din kommungrupp?

- LRF har en plats i näringslivsrådet, och kommunen är angelägen om att hålla dialog med oss. De har bjudit in LRF för att tillsammans planera för Sydkustmorgon, där olika föredrag och frukostmöten arrangeras för företagare i samarbete med LRF och kommunen. Vi är också en del av en planeringsgrupp för näringslivsfesten, en årlig händelse med mingel och prisutdelningar till årets företagare och andra företagsutmärkelser.

- Det är roligt och trevligt att kommunen bjuder in LRF och Företagarna och inkluderar våra medlemmar i olika sammanhang. Inför det senaste valet hade vi en politikerdebatt tillsammans med Företagarna, där de bjöd in både sina och våra medlemmar. Det var en lyckad politisk debatt där representanter från varje parti fick besvara frågor som rörde beslut på kommunnivå.

Hur ser planen ut för 2024?

- Förra veckan avslutades avdelningarnas årsmöte, och vi ska ha ett möte med kommungruppen inom kort för att sätta programmet för 2024. Jag är relativt ny som ordförande efter Emelie Nilsson så vi ska snart få en nystart. Vi kommer naturligtvis vara representerade i näringslivsrådet där olika branscher representeras, där kommer vi fortsatt vara representerade. Det ger oss möjlighet att diskutera gemensamma problem och få en överblick över hur näringslivet mår. Det är ett bra forum för diskussioner och en viktig grupp för att hålla koll på näringslivet, och det ger oss också goda kontakter med kommunen.