Han fick Norrbottens premieelevsstipendium

Premieelevsstipendiaten Edvin Sundquist tillsammans med Johan Isaksson, ledamot LRF Ungdomen Norrbotten.

LRF Ungdomen Norrbotten har delat ut årets premieelevsstipendium som i år gick till Edwin Sundquist, Byske som studerat vid Grans Naturbruksgymnasium.

Edvin är driftig och framåt och har ett stort intresse och engagemang för lantbruket och då framför allt mjölkproduktionen. Han har tagit alla chanser under skoltiden för att få lära sig nya saker och har deltagit i två Erasmus+ mobiliteter utomlands, med fokus på klövvård respektive management av högmjölkande kor. 


Framtidsplanerna är många och i framtiden vill han att ta över föräldrarnas mjölkgård där han har många idéer på hur den kan utvecklas. Han vill även gå Driftsledar- eller Lantmästarutbildning.


Edvin Sundquist har många framtidsplaner.
Edvin Sundquist har många framtidsplaner.

I motiveringen sägs det även att Edvin bör få gå ledarskapsutbildningen tillsammans med andra likasinnade ungdomar då det kommer att stärka honom än mer, inför en framtid i branschen och att han då kommer kunna utöka sitt redan stora kontaktnät

Detta gjorde honom till en värdig mottagare av LRF Ungdomens premieelevsstipendium. Utmärkelsen består av en tredagars kurs med fokus på företagsutveckling och ledarskap på Sånga Hotell & Konferens där hon får lära känna LRF som organisation och träffa andra med liknande intressen i samma ålder.


Stort grattis Edvin, önskar vi på LRF Norrbotten!