Härryda byter ordförande

Under kvällen pratades det beredskap och energiförsörjning, samt vikten att se över sin egen energiförsörjning. Roger Persson, Rävlanda valdes till ny ordförande.

Ett drygt 20-tal medlemmar träffades den 22 november i Rävlanda för årsmöte. Martin Gustafsson från regionstyrelsen var inbjuden och inledde kvällen med att berätta om beredskap och kommande prioriteringar som är på gång med energiförsörjningen. Kommunen kommer att planera lokalt och Länsstyrelsen tar sedan besluten. Martins medskick var att prata med kommunen om att lantbruket måste prioriteras uppåt och att ta chansen att påverka kommunen direkt i starten. Viktigt att se över sin egen energiförsörjning - Finns reservkraftverk samt reservsystem och fungerar dessa?


Martin Gustavsson, LRF Västra Götaland. Foto: Jennie Dannegren.

Efter god smörgåstårta gjord av Lilian Samuelsson, så inleddes årsmötet. Johan Jonsson och Magnus Frideberg blev invalda i styrelsen efter ett aktivt valberedningsarbete av Markus Johansson, Emma Nevander och Håkan Karlsson. Alexander Huss lämnade över klubban till Roger Persson som tackade för förtroendet.


Alexander Huss lämnade över klubban till Roger Persson. Foto: Jennie Dannegren.

Jennie Dannegren