LRF Dalarna samlade in mest pengar till We Effect

Anita Boman Daniels
Anita Boman Daniels, ordförande i LRF Dalarna

På LRF Dalarnas regionstämma i Mars samlades pengar in för We Effect. När kassan hade räknats visade det sig att Dalarna hade samlat in mest pengar av alla regioner.

Anita Boman Daniels, ordförande i LRF Dalarna, riktar ett stort tack till alla medlemmar som var med och bidrog. Hon vill också rikta ett stort tack till de utställare som fanns med i Rättvik på regionstämman som också bidrog till insamlingen.

Det blev totalt 12 050 kr kronor som LRF Dalarna samlade in. För hela Sverige blev det 116 300 kronor.

– Det är viktigare än någonsin, som det ser ut i världen i dag. Genom att ge till We Effect bidrar man till att människor på landsbygden ska kunna lösa sin egen försörjning i runt 20 länder runt om i världen, säger Anita Boman Daniels.

Vi vände oss också till Anna Tibblin, We Effects Generalsekreterare, för en kommentar.

– We Effect är den kooperativa folkrörelsens biståndsorganisation. Det är en sån otrolig styrka att stöttas av engagerade och starka medlemsorganisationer som LRF. I år har LRF Dalarna samlat in mest pengar till vårt arbete av alla regioner. Det är ett enastående arbete och vi är så otroligt tacksamma för er insats. Tack vare er kommer vi kunna stödja ännu fler småskaliga bönders kamp mot hunger och fattigdom. Tack! säger Anna Tibblin, We Effects Generalsekreterare.