LRF Ventures investerar i Saveggy

LRF har genom LRF Ventures genomfört en nyckelinvestering i teknologiföretaget Saveggy, som utvecklar banbrytande metoder för att förlänga hållbarheten på frukt och grönt. Denna satsning är ett led i LRFs strategi att stödja innovationer för att främja en mer hållbar jordbruksindustri och samtidigt ger ekonomiska fördelar till medlemmarna.

Saveggys produkt introducerar en en beläggningsteknik som appliceras maskinellt som ett tunt, osynligt lager direkt på livsmedlen i befintliga förpackningscentraler. Denna innovativa beläggning, som är tillverkad av svenska råvaror och är helt ätbar, syftar till att ersätta den konventionella plasten som idag används omfattande inom livsmedelsindustrin.

Med EUs kommande restriktioner mot plast i förpackningar av frukt och grönt står branschen inför stora utmaningar. Saveggys teknologi erbjuder en kostnadseffektiv lösning för att minska matsvinnet samtidigt som den håller nere kostnaderna för svenska producenter. Beläggningen bidrar till att bibehålla frukt och gröntsakers vikt, textur och fuktighet längre än traditionella metoder.

Denna investering är en del av LRFs bredare mål att skapa värde för sina medlemmar genom att öka lönsamheten och effektiviteten i de gröna näringarna.

Färskhet bevarad av naturen - Saveggy