Odla solrosor i kampen mot barncancer

Solros med droppar

Förra året samlade ett 80-tal gårdar runt om i Sverige in hela 1,9 miljoner kronor till Barncancerfonden genom att odla solrosor för självplock. Det bidrog till att fortsätta driva på utvecklingen så att fler barn överlever barncancer och gör det utan medicinska eller sociala men för livet. Så solrosor på din gård och hjälp till att göra skillnad för barncancerdrabbade familjer.

Solrosor i kampen mot barncancer är ett initiativ som vuxit fram efter att några enstaka gårdar runt om i Sverige började bjuda in allmänheten till självplock av sina blommor till förmån för Barncancerfonden.

För att rädda än fler barn till livet, och för att behandlingarna ska bli elakare mot cancern och snällare mot barnen, behövs ännu mer forskning och innovation. Och därmed mer pengar.  
  
- Vi hoppas därför att ännu fler gårdar vill vara med och odla solrosor för självplock till förmån för Barncancerfonden i år, säger Katarina Gustafsson på Barncancerfonden.

Så här gör du för att vara med.


Henrik Schmiterlöw på Berga gård i Norrtälje är en av dem som odlar solrosor till förmån för Barncancerfonden och han har några tips.

 

Sofia Weimarck
regional kommunikatör
sofia.weimarck@lrf.se
010-184 45 12