Ta chansen att rusta ditt odlingsföretag med en kurs i bevattning!

Vill du ta din bevattning till nästa nivå? Genom kursen Bevattning för grönsaker och bär får du möjlighet till en personlig kurs med en kunnig rådgivare på ditt företag. Inom LRF Trädgårds satsning Ökad konkurrenskraft vid extremväder erbjuds förmånliga kurser för Sveriges alla odlare.

Jonas Jönsson, rådgivare på HIR Skåne är en av dem som tagit fram och genomför kursen. 

Vad ser du som den viktigaste utmaningen gällande bevattning?

En viktig utmaning som många har är att beräkna hur mycket kapacitet man behöver just sin gröda, plats och jord och hur detta kommer se ut i framtiden när vi kanske kommer behöva spara mer på vattnet. Det är svårt att veta var går gränsen går för hur lite man kan vattna. Mer bevattning ger mer skörd, och det blir ett dilemma var gränsen går för att vattnet dels ska räcka till alla grödor, och samtidigt ge optimal skörd. 

Från odlare som gått kursen, vad har de uppskattat mest?

De som hittills gått kursen har varit ganska nya inom bevattning. De har tyckt det är intressant att lära sig mer om beslutfattande gällande bevattning och att räkna på hur mycket vatten de verkligen behöver.
 
Kursen kostar 500 kronor, och då ingår 1 timme digital kurs och 3 timmar på den egna gården. Du måste vara yrkesverksam odlare för att kunna gå kursen.

Här kan du läsa mer:

Event Management (powerappsportals.com)

Europeiska jordbruksfonden

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling