Tre nya ledamöter föreslås till LRF Dalarnas regionstyrelse

De ledamöter som föreslås är Ann Eriksson, Dala-Järna, John Viklund, Linghed och Kerstin Granath, Svärdsjö. Här kan ni ta del av korta presentationer av alla tre.

Ann Eriksson

Ann Eriksson är utbildad hortonom och äger tillsammans med sin man Janne, Snöborg Gård AB i Dala-Järna. Gården har funnits i Jannes släkt sedan 1500-talet och de har potatisodling med eget packeri, nötköttsproduktion, bränslepellets distribution och försäljning, skogsproduktion, två medelstora vattenkraftverk och två solcellsanläggningar. De har som specialitet utvecklat ett kretsloppsarbete på gården tillsammans med närliggande livsmedelsindustrier. De utfordrar djuren med livsmedelsrester från potatispackeri och livsmedelsindustrierna, tillsammans med det man odlar, och får tillbaka gödsel som de kan tillföra jorden igen.

Ann har tre barn varav två elit satsar på skidskytte. Att hjälpa dem i sina satsningar har blivit Anns intresse, där hon ansvarar för vallning av skidor. Hemma finns två hundar som är Anns sällskap i skogen.

John Viklund

John Viklund bor i Linghed med sambo där de driver en skogs- och jordbruksfastighet med köttdjur och grönsaksodling. Just nu håller de på att utveckla gården för att utöka grönsaksodlingen och tillföra fler djurslag. Både John och sambo brinner för närproducerad mat. 

En levande landsbygd har alltid varit en viktig fråga för John som tidigare varit butikschef för lanthandeln i Linghed. Erfarenheten från lanthandeln har bidragit till en hög förståelse för hur viktig en bra service på landsbygden är men även vilka utmaningar företagande på landsbygden har. 

Kerstin Granath 

Kerstin Granath bor på en gård utanför Svärdsjö där hon fram till 2019 hade dikoproduktion. Under en period drev hon även en gårdsbutik där de sålde kött och charkprodukter från gården. Nu är jordbruket utarrenderat och fokuset är på att utveckla den egna skogen genom att vara en mycket aktiv skogsägare.  

Kerstin gillar företagande och får även utlopp för det i sin yrkesroll på Areal där hon arbetar med fastighetsförmedling och olika former av rådgivning, företrädelsevis till skogsägare.  

Om Kerstin är ledig och inte är hemma hittar ni henne till fjälls, både sommar som vinter. Hon vandrar, går på tur, åker skoter eller jagar. Allt beroende på humör och säsong.