Valet närmar sig, LRF Orust bjöd in till utfrågning!

LRF på Orust bjöd tillsammans med företagarföreningen in alla politiska partier som sitter med i kommunfullmäktige för en utfrågning inför valet.

Ett 40 tal besökare tog chansen att ställa frågor om bland annat lokal mat, vägar och intrång.

LRF Orust hade också tagit med sig ett schackspel som de delade ut till politikerna och det följde också med ett kort om bondens viktiga roll.

Anders Halleröd som är ordförande i LRFs kommungrupp på Orust var nöjd med kvällen och den blev ungefär som han hade förväntat sig.

-Schackspelet var uppskattat och jag hoppas att de tar med sig bondens perspektiv i sina beslut, säger Anders Halleröd.  

Per Carlsson som är ordförande i lokalavdelningen på Orust var också han nöjd med kvällen även om han hoppats på att fler medlemmar tagit chansen att ställa sina frågor till politikerna.

-Jag tycker så klart att fler skulle tagit chansen men på det stora hela är jag nöjd, avslutar han.

Martin Gustavsson från LRF Västra Götalands regionstyrelse och Linda Söderlund från Företagarföreningen var moderatorer för kvällen.

Clara Hyltbäck
Kommunikatör 

Vill du också dela ut ett schackspel till dina politiker och prata om bondens roll i samhället?

Nu finns möjlighet att beställa kort som du sedan kan dela ut tillsammans med schackspelet, det är LRF på Orust som tagit fram kortet i samarbete med regionen.

-Det var väldigt uppskattat av politikerna säger Anders Halleröd, som kläckte idén och som är kommungrupps ordförande på Orust.

Kontakta LRF Västra Sverige så skickar vi ut kort till er, schackspelen får ni inhandla i er lokala butik. Erbjudandet gäller ju naturligtvis Värmland, Västra Götaland och Halland.