Vi har startat podd!

Den 15 juni släpptes LRFs nya podcast Knaperstekt och nysågat. En intervjupodd om hur det är att bruka sin lilla bit av denna planet och om vilka villkor som behövs för att det ska vara görbart i längden. Podden ska också ge kunskap om att de val vi gör i vardagen faktiskt gör skillnad. I avsnitten dyker lyssnarna ner i landsbygdens miljöer, hållbar mat och hur det är att driva företag utanför stadsgränsen.

I den första säsongen besöks företagare, kockar, handlare och tjänstemän som på ett eller annat sätt jobbar i eller med det gröna näringslivet i Västernorrlands och Jämtlands län.

- Podden är till för alla nyfikna personer som vill lära sig mer om maten vi äter, vilka förutsättningar och utmaningar det innebär att driva företag pålandsbygden. Jag hoppas att lyssnarna blir både klokare och mer inspirerade efter att ha lyssnat på avsnitten, säger Viktoria Lindqvist, kommunikatör hos LRF Mittnorrland och en av poddens programledare.

LRF vill att fler ska veta mer om de gröna näringarna och om hur branschen kan lösa många av stegen till ett hållbart samhälle. Därför behöver LRF också finnas på fler kanaler där den kunskapen når ut. Avsnitten är runt 20 minuter långa och programledare är Mathias Lindholm tillsammans med Viktoria.

- Jag och Mathias åkte länen runt för att snacka med otroligt engagerade personer om ämnen som kommunägda kossor, om hur det är att vara förälder och bonde, hur man blir bonde, att driva hästföretag, vilken roll kockar och handlare spelar för den lokala maten och en hel del annat! Det ska också tilläggas att det var med finansiering från våra pågående projekt i Västernorrland och Jämtland som gjorde säsongen möjlig, fortsätter Viktoria.

Knaperstekt och nysågat kommer att finnas tillgänglig på Spotify och poddtjänster. Podd och musiktjänster ligger på en tredjeplats av de medietjänster som svenskarna har konsumerat det senaste året.

Klicka här för att lyssna på podden!