Hästföretagarcentrum

Hästföretagarcentrum är ett samarbete mellan LRF Häst, Hästnäringens Nationella Stiftelse, Ludvig & Co och Hästnäringens Riksanläggningar. 

Samarbetet syftar till att utveckla hästföretagandet i landet genom att erbjuda kunskap, utbildningar och rådgivning till blivande och redan aktiva hästföretagare. Visionen är fler och mer hållbara, lönsamma och kunskapsbaserade hästföretag i hela landet.

Driva hästföretag

utbildning hästföretagare

Hästföretagarcentrum vill hjälpa dig som driver eller är intresserad av att starta ett hästföretag att utvecklas som företagare! Därför erbjuder vi en digital utbildning i företagande som du kan se och lyssna på när och där det passar dig.

Gratis prova på-kurs! 
Här får du en inblick i utbildningens uppbyggnad utifrån rubrikerna i en affärsplan. I utbildningen navigerar du med pilarna eller menyn som du finner överst till höger. Du har också tillgång till en ekonomisk ordlista. Vill du lyssna hellre än läsa klickar du på högtalaren. 
Prova på den digitala hästutbildningen

Gå hela utbildningen
Ladda ned mallen och börja skapa din egen affärsplan! Få grundläggande kunskap, tips och idéer från andra företagare. Du kan välja att ta del av hela utbildningen och få en god översikt i vad en affärsplan bör innehålla eller att fördjupa dig i en enskild del.
Gå vidare för att köpa hela eller delar av utbildningen

 

utbildning hästföretagare

Har du koll på skattereglerna?

Under länkarna här hittar du filmer och dokument med viktig information till dig som är hästföretagare, arbetsgivare eller har häst hemma på din egen lantbruksfastighet.