
LRF Kött
- Start
- Om LRF
- LRF:s branschavdelningar
- LRF Kött
LRF Kött är en branschavdelning inom LRF som ska öka de svenska köttproducenternas lönsamhet, konkurrenskraft och tillväxt genom att bland annat arbeta med köttspecifik näringspolitik, omvärlds- och marknadsanalys och kommunikation.
Om LRF Kött
LRF Kött arbetar för att stärka köttproduktionens marknad, utveckla företagens möjligheter och främja hållbar tillväxt. Tillsammans med intresseföreningar som Sveriges Nötköttsproducenter, Sveriges Grisföretagare och Svenska Fåravelsförbundet driver vi insatser för att förbättra företagens villkor och stärka primärproduktionen.
På kort sikt är målet tillväxt med fokus på konkurrenskraft, god djuromsorg och miljöhänsyn. På lång sikt strävar vi efter att öka svensk köttproduktion med 60 procent från 2015 till 2030 genom investeringar och ökad produktivitet.
Nyheter

Virtuella stängsel kan bli verklighet
2025-06-11
Regeringen har beslutat att gå vidare med lagstiftning som gör det tillåtet att använda virtuella...
Läs nyheten

Placering i topp 10 för grisbonde i Gnarp
2025-05-23
Klas-Erik Andersson i Gnarp fick placering sex på Gård- och djurhäl...
Läs nyheten

Med hjärta för får och ost, Strömmens Gårdsmejeri hyllas.
2025-05-22
Caroline Nielsen och Christoffer Lindahl, som driver Strömmens Gård...
Läs nyheten
Uppdaterade kalkyler för ungnöt och dikor finns nu på plats
2025-05-16
Nu finns nya versioner av kalkylerna för både ungnöts- och dikoproduktion tillgängliga på LRF Kötts statistikpla...
Läs nyheten
Staten måste ta ansvar
2025-05-09
Under förra året dödades 81 får av varg i Östergötland enligt SLU:s nya rapport. Det är flest i hela landet räkn...
Läs nyheten
Moderaterna på besök hos Per-Göran Sigfridsson på Stora Vångerslät
2025-05-06
I februari skickade Roger Gustafsson, ordförande i LRF Sydost ut sitt kvartalsmässiga informationsbrev till poli...
Läs nyheten
Nytt stöd för minskade kväveutsläpp öppnas i sommar
2025-05-06
Kväveklivet är på väg och erbjuder riktade stöd för åtgärder som minskar kväveutsläpp från gårdar. LRF välkomnar...
Läs nyheten

Placering i topp 10 för grisbonde i Gnarp
2025-05-23
Klas-Erik Andersson i Gnarp fick placering sex på Gård- och djurhälsans topplista 2024 i kategorin slaktgrisprod...
Läs nyheten

Med hjärta för får och ost, Strömmens Gårdsmejeri hyllas.
2025-05-22
Caroline Nielsen och Christoffer Lindahl, som driver Strömmens Gårdsmejeri i Ånge, har utsetts till Årets Fårför...
Läs nyheten

Uppdaterade kalkyler för ungnöt och dikor finns nu på plats
2025-05-16
Nu finns nya versioner av kalkylerna för både ungnöts- och dikoproduktion tillgängliga på LRF Kötts statistikpla...
Läs nyheten
Aktiviteter
Sommarutflykt till Bredsjö Mjölkfår
Säkra din spannmålskvalitet på gården
Grisens inre och yttre miljö - Växa Sverige
Studiebesök hos Havor Lantbruk i Havdhem
Sommarutflykt till Bredsjö Mjölkfår
Säkra din spannmålskvalitet på gården
Grisens inre och yttre miljö - Växa Sverige
Studiebesök hos Havor Lantbruk i Havdhem
Kunskap och engagemang

Lunchmöten
LRF Kött sjösatte under hösten 2022 idén med lunchmöten, som tar upp olika frågor som rör medlemmar inom gris-, nöt- och lammproduktion. Lunchmötena fortsätter under våren och ges i samarbete med olika branschorganisationer.

Köttbondepanelen
Gå med i LRF Kötts nya köttbondepanel för gris, nöt eller lamm!

LRF Kötts nyhetsbrev
Här ligger publicerade nyhetsbrev från LRF Kött. Nyhetsbrevet skickas till dig som medlem som angivit näringsverksamhet inom får-, gris och/eller nötköttsproduktion.
Kontakt

