- Stall Caroline Holm AB är en förebild inom hästnäringen. Företaget är ett utmärkt exempel på när ett aktivt landsbygdsföretagande utvecklas och erbjuder både attraktiva träningstjänster för hela landets travhästägare, arbetstillfällen och öppna landskap. Syftet med priset Årets Hästföretagare är att lyfta fram goda exempel på framgångsrika hästföretagare som också är bra förebilder och kan inspirera andra, säger Erica Lindberg, verksamhetsansvarig för LRF Häst och en av aktörerna i samarbetet kring Hästföretagarcentrum.

Caroline Holm startade sin verksamhet 2013 i Masbo utanför Hudiksvall, med målet att kunna försörja sig fullt ut på sitt hästföretag. Hon har sedan start satsat hårt på att utveckla ett brett erbjudande av olika tjänster inom travträning. Nöjda medarbetare är en förutsättning för nöjda hästar och ett stall i harmoni, menar Caroline, varför goda arbetsvillkor i företaget alltid har haft en avgörande roll i upplägget av verksamheten. Caroline beskriver sin träningsfilosofi med fokus på att få fram träningsglada hästar och såväl träning som utfodring är individuellt anpassad för varje häst. Hästarna får allsidig träning som används i form av intervaller, banjobb med speedcart, pullertträning, simträning, dressyrlektioner och galoppträning. Ett företag med både människan och hästen i centrum vilket resulterat i stor efterfrågan från nöjda kunder.

- Jag blev jätteglad över vinsten, pirrig i hela kroppen. Så roligt och nu får jag och mitt företag möjligheten att bli ännu bättre. Jag ser verkligen fram emot att, tillsammans med min personal o team, få möjligheten att fortsätta utvecklas, säger Caroline Holm direkt efter att hon vunnit.

Motivering till Stall Caroline Holm AB som Årets Hästföretagre 2020:
Med hästen, kunden och de anställdas arbetsmiljö i fokus bevisar Stall Caroline Holm AB att en målmedveten företagsstrategi ger förutsättningar för ett stabilt och livskraftigt företag. Genom ett unikt utbud av diversifierade tjänster inom travsporten, med hästarnas välmående i centrum, har företaget etablerat sig med nöjda kunder från hela landet. Utvecklingen har skett långsiktigt och strukturerat genom regelbunden lansering av nya attraktiva erbjudanden, utvecklad personalvård med korrekta villkor och god arbetsmiljö samt prioritering av goda kundkontakter.

Utmärkelsen Årets Hästföretagare har utsetts via nomineringar i ett webbformulär öppet för alla. En jury av representanter från LRF Häst, HNS, Ludvig & Co och Hästnäringens Riksanläggningar har utsett Stall Caroline Holm AB till vinnare, hon tilldelas ett utbildningsstipendium värt 50 000 kr.

Läs mer om Caroline Holms verksamhet HÄR.

Stort Grattis från oss på Hästföretagarcentrum!

För mer information, kontakta:

Caroline Holm
0738 48 26 03
info@carolineholm.se

Erica Lindberg, LRF Häst
010-184 42 47
erica.lindberg@lrf.se