Elin är statsvetare med en fil.kand. från Örebro Universitet men har också en magisterutbildning i mänskliga rättigheter från Uppsala Universitet. Förutom rollerna som politiskt sakkunnig och pressekreterare åt Centerpartiets partiledare har Elin arbetat som konsult i pr-branschen, med både kortare och längre uppdrag för uppdragsgivare inom statlig, kommunal och privat verksamhet. Elin är uppvuxen i Näs socken på södra Gotland.

- Min uppväxt fick mig tidigt att med egna ögon se de många utmaningar som är ständigt närvarande på landsbygden, men också det driv och entreprenörskap som företagarna på landsbygden har, och som gör att landsbygdens resurser tas till vara och fungerar. Jag ser denna roll som en möjlighet att med min erfarenhet vara med och utveckla en av Sveriges viktigaste organisationer och som en möjlighet att ge tillbaka till den svenska landsbygden, säger Elin Gustafsson.

Ska författa tal och bereda underlag

Elin kommer till ett uppdrag som strategisk rådgivare till LRFs VD och koncernchef  Anna Karin Hatt som handlar om rådgivning i strategiska och operativa frågor, projektledning samt om att författa tal och underlag i olika former.

- Vi har identifierat ett behov av att förstärka stödet och resurserna runt vår VD – för att kunna möta den ökade efterfrågan av hennes medverkan i såväl externa som interna sammanhang, vilket i grunden är något väldigt positivt som vi vill ta tillvara på bästa sätt. Med Elin som en av Anna Karins närmaste medarbetare får vi en synnerligen väl lämpad person, med en kombination av rätt erfarenhet, bakgrund och personlighet som kommer att passa väl in både i rollen, både på avdelningen Ledningsstöd där rollen är placerad, och på LRF i stort, säger Anna Lundell, avdelningschef Ledningsstöd, LRF.

"Vi har funnit en stjärna"

- Vi sökte en stjärna och har funnit en, i Elin. Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans med henne och att med henne som stöd kunna leverera ännu mer nytta till våra viktiga medlemmar i LRF! För att lyckas väl hos oss behöver man känna starkt för våra medlemmar, vara lyhörd och ha en god förmåga att samarbeta med olika personer, inom och utom LRF. Vi är övertygade om att Elin kommer bidra med mycket, och ser fram emot att snart välkomna henne till oss, säger Anna Karin Hatt, VD och koncernchef LRF.

Tjänsten är en nytillsättning och Elin påbörjar sin anställning efter sommaren