
Nöt
LRF arbetar för att skapas en hållbar och konkurrenskraftig svensk nötköttsproduktion.
En tillgång för jordbruket och landskapet
Vi har en sund och bra uppfödning av djur till nötköttsproduktion i Sverige. Alla kor, kvigor och stutar går ute på bete under sommarhalvåret. Det ger oss öppna landskap och en rik biologisk mångfald. De betande djuren är fantastiska på att omvandla gräs till kött och de ger värdefull gödsel till odling av livsmedel och foder.
LRF arbetar med att skapa nya marknadskanaler för svenskt nötkött och det näringspolitiska arbetet pågår ständigt för att nå förbättringar för lantbruksföretagen.
Det kan gälla nya förslag till gemensam jordbrukspolitik och mera detaljerade arbetsområden, till exempel att undersöka möjligheter för djurvälfärdsersättningar för svensk nötköttsproduktion.
LRF Kött
LRF Kött är en branschavdelning inom LRF som ska öka de svenska köttproducenternas lönsamhet, konkurrenskraft och tillväxt genom att bland annat arbeta med köttspecifik näringspolitik, omvärlds- och marknadsanalys och kommunikation.
Fördjupning
Besättningsmanagement och foder i torkatider för nötkreatur
Lunchmöte med LRF Kött.
Frasbrand på nöt
Lunchmöte med LRF Kött.
Köttet och klimatet
Det är skillnad på kött och kött. I jämförelse med andra länder har svenskt kött en lägre klimatpåverkan. Dessut...
Metan och kor
All livsmedelsproduktion har en klimatpåverkan och Sveriges bönder arbetar för att minska utsläppen och skapa et...
Växtodlings- och vallstrategier vid torka
Lunchmöte med LRF Kött.