2-3 september firar vi den gotländska skörden!

Gotlands Skördefestivals logotype.
Foto: Gotlands Skördefestival

Första helgen i september är det dags för Gotlands Skördefestival – en folkfest som bjuder på kunskap, aktiviteter och gotländska produkter. LRF Gotland är en av arrangörerna och finns på plats med monter för att prata mat och lantbruk med besökarna.

Skördefestivalen är ett årligt evenemang sedan många år tillbaka. Här finns möjligheten att upptäcka och lära känna Gotlands mathantverkare, livsmedelsföretag och aktiva inom de gröna näringarna. Festivalen riktar sig till barnfamiljer, kulinariska turister och personer som är intresserade av de gröna näringarna. 

Roligt evenemang som förmedlar kunskap

Utöver att vara ett roligt evenemang där det finns mycket gott att äta, genomsyras Skördefestivalen av att den ska vara en kunskapsplattform. Målet är att besökarna ska lämna festivaldagarna med nya kunskaper inom områdena lantbruk och livsmedelsförädling. 

- Skördefestivalen är ett utmärkt tillfälle att få upp ögonen för den gotländska matproduktionen. Jag tycker det är viktigt att besökarna får se hur mycket det finns här och vi i LRF vill visa att det av flera anledningar är bra att gynna det lokala i både smått och stort, säger Karolina Pettersson i LRFs regionstyrelse.

Platsen för Skördefestivalen är Gotland Grönt Centrum, Lövsta i Roma, på mellersta Gotland. I LRFs monter möter besökarna förtroendevalda från både regionstyrelsen och LRF Ungdomen.

- Välkomna! Jag hoppas att vi ses där, hälsar Karolina.

Läs mer på Skördefestivalens hemsida

All information om Skördefestivalen hittar du på www.gotlandsskordefestival.se.