Årets nötköttsföretagare i Blekinge 2022

Anton och Lola Ivarsson på Tockarps gård mottog priset som Årets nötköttsproducent i Blekinge 2022. LRF Sydost gratulerar!

Det var en trevlig kväll som Blekinge Nöttköttsproducener & Växa bjöd in till hos Henrik Petersson i Öljersjö. Nära 100 besökare kom på tillställningen som bjöd på både sol och regn i en lagom kombination. Ordföranden för Sveriges Nötköttsproduceners var där och pratade tillika KLS och Växa som berättade om både marknaden och vad vi kan göra hemma.

Sist men inte minst delades årets pris ut till Anton och Lola Ivarsson Tokarps Ekogård, som blev väl gratulerade.Tockarps gård drivs av Lola och Anton Ivarsson tillsammans med sina anställda Tony Andersson och Nelly Enarsson. Under torsdagskvällen fick de motta den fina utmärkelsen av Håkan Pettersson från LRF Sydosts styrelse och Gunilla Johnsson, Blekinge Nötköttsproducenter.

Blekinge nötköttsproducenter och LRFs nomineringstext:

Anton och Lola Ivarsson driver i huvudsak en ekologisk mjölkgård/produktion. De tänker utanför boxen för att nå sina egna högt ställda mål för en bättre djurhälsa. De har byggt en ny unik BB avdelning där kor och kalvar går tillsammans i fem veckor samtidigt som kon mjölkas i robot. Med ytor att springa på har kalvvikten fördubblats. Kalvhälsan i övrigt har gått från bra till superbra. Inga diarréer, inga döda.

Den kravcertifierade EKO gården är på väg att bli självförsörjande på allt foder inklusive proteinfoder. Gården har fått en minskad produktion, men friskare djur. De seminerar med köttras och har en kvigtjur som är köttras och en köttproduktion på 20%. Alla tjurar kastreras och går som betesdjur.