Bonden i skolan medverkar på nordens största lärarmässa

Bonden i Skolan

LRF deltar för första gången på SETT-dagarna, Nordens största lärarmässa och en ny mötesplats för att visa upp innovativa och digitala lärverktyg. Tusentals lärare, rektorer och beslutsfattare besöker denna mässa för att utforska produkter och tjänster som kan inspirera i utbildningssammanhang.

- Förra året besökte ju närmare 7000 personer mässan, alla med koppling till skola och lärande, vilket ger oss en bra möjlighet att nå ut till en för oss viktig målgrupp. Det ska bli superkul och spännande att se mottagandet och utvärdera resultatet, säger Malin Fritiofsson, projektledare för Bonden i skolan.

Genom initiativet Bonden i skolan vill LRF nå ut till pedagoger över hela Sverige för att sprida kunskap om var maten kommer ifrån och varför bönder är viktiga för Sverige. Bonden i skolan erbjuder lärare i hela Sverige att ta del av en kostnadsfri digital lärplattform med färdiga lektioner för förskolan upp till årskurs 6 om lantbruksdjur, växter och det svenska lantbruket.

På webbplatsen Bonden i skolan finns också filmer, kluriga quiz och pyssel. Materialet ger lärare möjlighet att aktivt bidra till en positiv samhällsutveckling med ökade kunskaper om svensk mat. 

I LRFs monter kan besökare delta i tävlingen "Uppskatta vår svenska mat", där man ska gissa vikten på en låda med rotfrukter för en chans att vinna presentkort på svensk mat. Ett lyckohjul med frågor om gårdens djur och växter erbjuder ytterligare interaktion, där lärare testar sina kunskaper i ämnen som eleverna lär sig genom Bonden i skolan.

På plats för LRF finns förutom Malin Fritiofsson även Anna Lindgren, specialiserad på barn- och ungdomskommunikation, samt Camilla Ögren från medlemsservice som samlar in leads under mässan för att rekrytera fler medlemmar.