Utbildning för barn och unga

Det svenska jord- och skogsbruket utgör inte bara en central del av landets ekonomi, utan är också ett unikt och dynamiskt läromedel, rikt på kunskap och erfarenheter. LRFs ambition är att alla barn och ungdomar ska få möjligheten att uppleva denna fantastiska resurs på nära håll. Genom att möta svenska bönder direkt och se hur de arbetar, kan unga människor få en djupare förståelse för matens ursprung och produktionens olika steg – från sådd till skörd.

Denna direkta kontakt hjälper till att skapa en starkare koppling mellan konsumenter och producenter och bidrar till en större uppskattning av det arbete och de resurser som krävs för att framställa maten vi äter. Detta ökar uppskattningen för allt arbete och alla resurser som går åt för att vår mat ska komma till bordet. Dessutom kan det inspirera till ett ökat intresse för miljövänliga metoder och lokalproducerade livsmedel. 

Bevaka ett sakområde för att få ett notismejl när vi publicerar nytt innehåll om det du är interesserad av.

Logga in för att börja bevaka det här ämnet

Bevaka ett sakområde för att få ett notismejl när vi publicerar nytt innehåll om det du är interesserad av.

Logga in för att börja bevaka det här ämnet

Till sidomenyn

Träffa bonden - besök en gård

Intresset för det svenska lantbruket är rekordstort trots att många barn och ungdomar saknar en naturlig kontakt med de gröna näringarna. LRF Skolkontakt är din direktlänk mellan de gröna näringarna och matbordet.

Träffa bonden
Till sidomenyn

Bonden i skolan

Kyckling

LRFs digitala läromedel Bonden i skolan är en unik satsning där elever på ett enkelt och roligt sätt får lära sig var maten på våra tallrikar kommer ifrån och varför vi faktiskt behöver bönder. Vi tror nämligen att alla som vet var maten kommer ifrån och arbetet som ligger bakom också tar beslut som är bra för ett hållbart samhälle.

Bonden i skolan
Kyckling
Till sidomenyn Till sidomenyn