De är finalisterna som gör upp om priset som Årets Matentreprenör

LRF lantbrukare Roger Johansson Botans lantbruk Stumsnäs Dalarna

För sjätte året i rad utses årets matentreprenör i Jönköpings län. Utmärkelsen delas ut till i samband med Landsbygdens sommarmöte en 27/8, och nu presenteras de tre finalisterna som gör upp om årets pris.

Vi Kan Mat

Sedan ett par år tillbaka hjälper kocken och numera konsulten Gustav Arnell och hans företag VI KAN MAT andra att lyckas –både i köket och med affärerna. Alltid med de lokala råvarorna i centrum.
Häng med hem till Gustav på gården utanför Lekeryd och se varför just han är en av finalisterna i Årets matentreprenör 2022.

Eldsjäl Mathantverk & Möten

Romy Ehnert flyttade från Tyskland till Malmbäck utanför Nässjö 2015. En knäckebrödskurs tände gnistan som fick henne att våga starta sitt egna företag Eldsjäl Mathantverk & Möten.
– Jag såg ett jättebehov och intresse av att lära sig mer om mathantverk. I dag bakar vi inte bara. Vi gör korv, ost, fermenterar grönsaker, gör pasta. Grundidén är att vi gör det från scratch och vi gör det med händerna.
Häng med till bakstugan där allt började och se varför Romy är en välförtjänt finalist i Årets Matentreprenör 2022.

Örserumsbrunn gestgifveri & konferens

På Örserumsbrunn gestgifveri & konferens ligger det nära och lokala ständigt i fokus med lokala råvaror i restaurangen och deras helt egna ölbryggeri.
— Det är viktigt för oss att arbeta hållbart för vi har en jord att ta hand om. Och varför gå över ån efter vatten när det finns så bra producenter nära?
Följ med till 1800-tals gården utanför Gränna och träffa både ägarna och kökschefen!

Om priset:

Årets Matentreprenör i Jönköpings län delas ut av Länssförsäkringar i Jönköpings län tillsammans med Lantbrukarnas Riksförbund, Hushållningssällskapet, Science Park, Smålands Turism, Ester Kök & Bar och Länsförsäkringar Jönköping.

Läs mer om priset här!