De är nya i regionstyrelsen

Tre av fyra nya i regionstyrelsen; Karolina Pettersson, Johan Svensson och Jens Bendelin.  Foto: Carolina Fransson
Tre av fyra nya i regionstyrelsen; Karolina Pettersson, Johan Svensson och Jens Bendelin. Foto: Carolina Fransson

På LRF Gotlands regionstämma den 24 mars valdes fyra nya ledamöter in i styrelsen; Johan Svensson, Jens Bendelin, Karolina Pettersson och Sara Thunegard. Sara Thunegård var vid stämman på väg hem från Nya Zeeland, men ser mycket fram emot sitt nya uppdrag hälsade LRF Ungdomens ordförande på Gotland, Julia Österlund. Övriga tre nya ledamöter presenterade sig såhär:

Karolina:    

-          Jag bor i När och är mjölkbonde tillsammans med min make. Jag är undersköterska från början, men när jag fick kull nummer två bestämde jag mig för att flytta hem till gården på heltid. Jag är en idrottsmorsa då vi har mycket idrott i familjen. Jag tycker att det här ska bli kul och hoppas att jag kan förändra i en liten ända.

Jens:

-          Jag är en smålänning från Älmhult. Kärleken fick mig att flytta till Gotland för tio år sedan. Nu bor vi på hennes föräldragård. Jag jobbar i skogen och gillar jakt. På fritiden gillar jag att samla på motorsågar. Just nu har jag 120 stycken.

Johan:

-          Jag är också smålänning. För cirka ett och ett halvt år sedan flyttade jag till Gotland då jag köpte en gård här med mycket skog. Jag har jobbat med lantbruk hela livet och brinner för skogsfrågorna.

Andreas Nypelius fick förnyat förtroende som regionordförande och Ninni Kolmodin som vice. Petter Schwan, Mathilda Åberg och Erik Siggelin fortsätter och därmed består LRF Gotlands regionstyrelse av nio ledamöter.