Hallå där... Magdalena Karlsson, ny ordförande för LRF Ungdomen Södermanland

Magdalena Karlsson

Berätta lite om dig själv 

Jag är en tjej på 23 år som bor i Valla utanför Katrineholm. Jag och min sambo har dock köpt ett renoveringsobjekt utanför Vadsbro och tanken är att flytta dit. Jag är född och uppvuxen i Skåne, och där har jag fortfarande min släkt kvar. I min familj så finns inte lantbruket, utan mitt intresse började när jag hade grundskolepraktik på en maskinstation. Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat och skulle jag jobba inom lantbruk skulle det ha med djur att göra. 

Vad gör du i dag?

I dag driver jag och min sambo en mindre köttdjursproduktion med kalvning nu i mars. Samtidigt har jag en heltidsanställning på en mjölkgård, delade skift. I framtiden så drömmer jag och min sambo om en egen gård. Helst med mjölkkor då det kan ge oss båda möjligheten att arbeta hemma, om man får önska.  

När började du engagera dig i LRF och vad betyder LRF för dig?

Jag blev medlem i LRF när jag bodde i Dalarna, men engagemanget började nu när jag flyttade till Södermanland och blev invald i ungdomsstyrelsen. LRF är för mig en möjlighet att skapa ett kontaktnät och erfarenhetsutbyten med likasinnade människor.   

Vad ser du mest fram emot som ordförande för LRF Ungdomen i Södermanland?

Jag ser fram emot möjligheterna som finns, att träffa folk och att få göra saker med andra som har samma intresse. Jag ser även fram emot att få samarbeta med de övriga medlemmarna i styrelsen, utan dem så hade vi aldrig kunnat göra de sakerna vi tänkt oss i år.