Lantbruksmässa och EU-debatt i Lidköping 15–16 maj 

Foto: Clara Hyltbäck

Den 15–16 maj kommer Lidköping fyllas av lantbrukare och utställare då mässan Lantbruket i Centrum 2024 intar Lidköping.  

LRF kommer att vara en av de 80 utställarna och Roland Hermansson, LRFs regionstyrelse ser fram mot mässan. Stadsråd och Landsbygdsministern Peter Kullgren inviger mässan och därefter drar LRFs valdebatt i gång, moderator för debatten är Sofia Karlsson. EU valet är en fråga som rör lantbruket i hög grad.  

- En del av de lagar och regler som berör lant- och skogsbruket beslutas i EU, därför är det viktigt att vi går och röstar, för vi behöva påverka redan innan lagarna stiftas, säger Roland Hermansson från LRFs regionstyrelse. 

Debatt med toppnamn

Hittills har ett antal toppnamn tackat ja, och LRFs regionstyrelse jobbar febrilt för att få fler politiker som kandiderar att ta sig till Lidköping och vara med i debatten. 

- Emma Wiesner, Centerpartiet, Jessica Polfjärd, Moderaterna, Beatrice Timgren Sverigedemokraterna samt Per Holmgren, miljöpartiet har tackat ja och vi hoppas att det ska bli en spännande debatt med många frågor, säger Roland Hermansson.  

Självklart hoppas han också på att träffa många medlemmar på mässan.  

Vi vill ju så klart träffa många medlemmar och prata med dem i vår monter och berätta om vad som är på gång här i Västra Götaland, men också berätta för potentiella medlemmar om innehållet i medlemskapet, säger Roland.  

Ställ din fråga och få svar

Medlemmarna kommer också få möjlighet att spela in frågor innan, till deltagarna i debatten.  

- Har du en fråga som du sitter på och som du vill få svar på, skicka gärna in den på förhand så ska vi göra det vi kan för att den kommer med, det går bra att skicka den direkt till mig, avslutar Roland.  

Frågor till kandidaterna skickar du till: roland.hermansson@lrf.se  

Här hittar du mer info om eventet: Lantbruket i centrum 2024


Clara Hyltbäck
regional kommunikatör LRF Väst
clara.hyltback@lrf.se 
076-836 81 00