LRF Mitt ny operativ enhet

I samband med LRFs nya operativa organisation som bland annat innebär att LRF regionalt går från nio personalenheter till fem, kommer de tre regionerna Dalarna, Gävleborg och Mälardalen att servas av den nya personalenheten Mitt.

Hallå där Helena Åkerberg Hammarström, du är ny regionchef för den nya operativa enheten Mitt, vad innebär den nya organisationen?
I samband med LRFs nya operativa organisation som bland annat innebär att LRF regionalt går från nio personalenheter till fem, kommer de tre regionerna Dalarna, Gävleborg och Mälardalen att servas av den nya enheten Mitt. Personalorganisationen har gått samman och den nya enheten blir mer kraftfull och kan leverera ännu mera medlemsnytta. De nya regionala personalenheterna blir mer jämlika och kan erbjuda stöd och service på ett ännu bättre sätt oavsett var i landet man är medlem.

Blir det någon förändring för mig som medlem?
Som medlem får man tillgång till fler medarbetare och en utökad service.

Du är sedan tidigare regionchef för LRF Dalarna och LRF Gävleborg och nu även för LRF Mälardalen, vem är du?
Jag är dalkulla och en hemvändare som bor i södra Dalarna med man och två barn. Jag är uppvuxen på en gård och nu äger jag lite skog. Tidigare har jag jobbat kommunalt med näringslivsfrågor i många år.

Vilka frågor ligger dig varmast om hjärtat?
Jag drivs av att få verka i sammanhang där man kan göra skillnad och vara med och bidra till samhällsutvecklingen. Kommungruppsarbetet är ett något vi ska värna och jag ser fram emot att vara med och bidra till att stödja utvecklingen.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?
Alla nya människor som jag får träffa! En större grupp av medarbetare ger ännu bättre förutsättningar att leverera medlemsnytta och det är verkligen roligt! Jag ser fram emot att tillsammans ned förtroendevalda, andra regioner och riksförbundet vara med och utveckla LRF. Vi har ett öppet fönster nu och vi ska ta chansen att göra förändringar till det bättre. Det krävs lite mod att förändras, det är alltid tryggt att fortsätta som förut, jag ser fram emot att göra det här tillsammans.

 

Fakta om den nya organisationen

Medlems- och förtroendemannaorganisationen är oförändrad och LRF Dalarna, LRF Gävleborg och LRF Mälardalen är även fortsatt separata regionförbund med samma styrelser som tidigare. Det är enbart i den operativa personalorganisationen som dessa förändringar görs.

Den nya organisationen trädde i kraft den 7 juni och de nya är operativa områdena med gemensam personal är:

Syd: LRF Jönköping, Skåne och Sydost
Väst: LRF Halland, Värmland och Västra Sverige
Öst: LRF Gotland, Sörmland, Örebro och Östergötland
Mitt: LRF Dalarna, Gävleborg och Mälardalen
Nord: LRF Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland