LRF Ungdomen Uppsalas vårresa gick till Värmland

LRF Ungdomen Uppsalas vårresa till Värmland

Årets vårresa med LRF Ungdomen Uppsala gick till ett soligt och varmt Värmland med ett stort och glatt gäng.

Första besöket var hos Niclas Boqvist på Södra Älgånäs gård. Niclas driver en gård med växtodling, ungdjursuppfödning och Bisonoxar! En av de få bisongårdarna vi har i Sverige! Bisonoxarna slaktas hemma på gården och säljs sedan direkt via den egna gårdsbutiken.

Besök nummer två var på Wermlands mejeri som ägs och drivs av ett antal bönder och tillsammans förser de värmlänningar med närproducerad mjölk!

Väl framme och incheckade på hotellet i Karlstad avnjöt vi en god middag bestående av svensk gris och potatis. Kvällen fortsatte sedan i samma goda stämning.

LRF Ungdomen Uppsalas vårresa till Värmland
LRF Ungdomen Uppsalas vårresa till Värmland

På söndag förmiddag besökte vi sedan Västanås gård. En ekologisk mjölk- och köttgård som dessutom producerar sin egen rapsolja och rapskakor. Rapsoljan säljs i butik under deras eget namn och rapskakorna går som foder till korna. 

Resans sista besök var på Alkvetterns herrgård, där de bedriver grisproduktion. På gården bedrivs både smågris och slaktsvinsproduktion. Vi fick även höra om herrgårdens spännande historia! 

Stort tack för alla lantbrukare och företagare som vi besökt under denna resa! Alltid lika intressant, inspirerande och roligt att få göra studiebesök! 

Sist men inte minst stort tack till alla ni medlemmar som åker med och förgyller dessa resorna.

LRF Ungdomen Uppsala via Lovisa Grandin, ordförande.

LRF Ungdomen Uppsalas vårresa till Värmland