Gustaf Stigers i Vikmanshyttan är Årets nötköttsföretagare i Dalarna

Gustaf Stigers i Vikmanshyttan har utsetts till Årets nötköttsföretagare i Dalarna. Till vänster LRF Dalarnas ordförande Anita Boman Daniels och till höger Ann Eriksson, styrelseledamot i LRF Dalarna.
Gustaf Stigers i Vikmanshyttan har utsetts till Årets nötköttsföretagare i Dalarna. Till vänster LRF Dalarnas ordförande Anita Boman Daniels och till höger Ann Eriksson, styrelseledamot i LRF Dalarna.

Gustaf Stigers, som driver nötköttsproduktion på Stigers Lantbruk i Vikmanshyttan utanför Hedemora, har utsetts till Årets nötköttsföretagare i Dalarna.

Företaget föder upp tjurkalvar och har runt 300 djur på gården. De prisas för sin satsning på genomtänkta stallbyggnader med generösa mått som har gett resultat i form av friska, välmående och välväxande djur. Genom att aktivt anpassa växtodlingen för att matcha köttproduktionen så bra som möjligt har de åstadkommit en resurseffektiv produktion av hög kvalitet.

- Det är hedrande och roligt att på vägen mot mina mål få det här priset. Det en bekräftelse på att jag är på rätt väg och jag är ödmjukt tacksam för utmärkelsen, säger Gustaf Stigers.

Stigers Lantbruk är nominerade av LRF Dalarna och Sveriges Nötköttsproducenter i regionen till den rikstäckande tävlingen om utmärkelsen Årets nötköttsföretagare.

Årets nötköttsföretagare utses av Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och Sveriges Nötköttsproducenter och utmärkelsen delas i år ut för tjugotredje året i rad. Riksvinnaren utses på Köttriksdagen den 23 november i Malmö.

Gustaf Stigers med några av sina tjurar.
Tre tjurar slickar på en saltsten