Stockholms LRF-avdelning besökte Ågesta Gård

LRF Stockholm besöker Ågesta Gård

Varmt, soligt väder och hembakade bullar gjorde besöket på Ågesta Gård extra härligt. En imponerande anläggning som idag ägs av Stockholms stad, men som nu arrenderas och drivs av samma familj i sjätte generationen.

Ågesta är en verksamhet med flera ben: Ridskola, stallplatser för tävlingshästar, rehabiliterande vattenträning för hästar, köttdjur, vallodling, solcellsanläggning, ridsportbutik, gårdsbutik, café och konferensanläggning.

Gården har 30 anställda och man står för allt underhåll själva. Stockholms stad är en bra markägare som ger stor frihet men som också hjälper till när det behövs.

Besöket på Ågesta var avdelningens tredje och sista aktivitet för den här terminen. Tidigare i år har man besökt Kallhälls mejeri och en glassmässa som en av avdelningens medlemmar arrangerade.

Under hösten planerar LRF Stockholm fler studiebesök och välkomnar alla medlemmar att anmäla sig. Mer information och inbjudningar kommer. Håll utkik i mejlen!

LRF Stockholm besöker Ågesta Gård

LRF Stockholms ordförande Christoffer Rinman, till vänster, och ledamoten Hans Wiklund, till höger, pratar med Ågestas driftschef Joakim Öberg.

LRF Stockholm besöker Ågesta Gård

Stallbyggnaderna är anpassade för olika storlekar på hästarna.

LRF Stockholm besöker Ågesta Gård

Här tränar hästar på rullband, i vatten.

LRF Stockholm besöker Ågesta Gård

Joakim Öberg slår gärna ett slag för svenska råvaror och har jackan på sig när han är i affären och handlar.