Stort intresse när skogsmaskinsdagarna anordnades i Karlskoga

Pontus Widell, 2024
Skog och skogsfrågor lockade många besökare under mässdagarna. Foto: Pontus Widell.

Att intresset för skogen just nu är stort märktes tydligt när Skogsmaskinsdagarna arrangerades för femte gången och besökare från hela landet intog Karlskoga flygfält.

För femte gången arrangerades Skogsmaskindagarna på flygfältet i Karlskoga. Ett tvådagars-evenemang med över 180 utställare i form av olika aktörer och intressenter inom skogsnäringen. Bland utställarna fanns bland annat LRF Väst och LRF Öst som var på plats för att bland annat diskutera artskydd, markintrång och marknadsföra fina medlemserbjudanden. 

Av att döma på intresset för evenemanget som lockade långväga besökare från hela landet är intresset för skogen stort. Samtidigt finns det, trots ett lyckat evenemang och det stora intresset, också vissa orosmoln på horisonten. Ett samtalsämne under dagen var det högaktuella artskyddet. LRF släppte nyligen den omfattande rapporten "Artskyddet och skogen", som belyser de ekonomiska och samhälleliga konsekvenserna av nuvarande artskyddsförordning. Läs rapporten i sin helhet här.


Pontus Widell
regional kommunikatör LRF Väst
pontus.widell@lrf.se  
010-184 26 28