Succé för årets Arbetsmiljövecka 

Gymnasieklass Vreta Är du säker
V22L på Vretagymnasiet.

Prisutdelning i Är du säker-tävlingen och webbinarier av olika teman stod på agendan när Arbetsmiljöveckan anordnades för andra året i rad.

—    Det är härligt att känna engagemanget i arbetsmiljöfrågorna, säger Håkan Johansson som är ansvarig för projektet Samlad kraft för ett säkert och attraktivt lantbruk.

Veckan inleddes med att överraska den klass som vunnit årets Är du säker? -tävling, V22L på Vretagymnasiet. Tävlingen engagerade 18 lantbruksskolor runt om i landet och totalt publicerades 30 bidrag på sociala medier-kanalen Instagram. 

Filmbidragen som skickades in till tävlingen illustrerar bland annat säkerheten kring maskiner och djur, men även vikten av att använda rätt personlig utrustning. 

—    V22L på Vretagymnasiet, vann då de på ett tydligt och verklighetsnära sätt beskrev säkerheten kring brunstiga kor och den vinnande klassen överraskades under måndagen med en vinstsumma på 10 000 kronor samt tårta och ett diplom, säger Håkan Johansson. 

Årets webbinarier drog rekordmånga deltagare

Veckan som följde innehöll webbinarier som berörde olika teman; säkerhet i arbete med hästar, i väntan på ambulansen, regler och säkerhet på praktik och sommarjobb och säkerhet från stegar, arbetsbockar och rullställningar.
Antalet deltagare var allt ifrån lantbruksföretagare, lärare, elever och skyddsombud och lockade drygt 200 personer.

Projektet fortsätter under året

Under våren, sommaren och hösten kommer arbetet med projektet fortlöpa. 

—    Fysiska träffar kommer att ordnas under vår och sommar. Till hösten fortsätter vi även med webbinarier. Information om aktiviteter hittar man lättast på vår webb under aktiviteter, säger Håkan Johansson. (www.lrf.se)

 

Projektet ”Är du Säker” finansieras av EU-medel och pågår under hela 2023.