Utmärkelser på regionstämman

Fardhem-Linde- Lojsta lokalavdelning Tumme upp
Fardhem-Linde-Lojsta lokalavdelning fick årets Tumme upp. På bilden Simon Niklasson, André Olofsson och Jacob Ahlsten. Foto: Carolina Fransson

Traditionsenligt delades det ut utmärkelser i början av stämman. Dessa blev lyckliga mottagare av Tumme upp, Årets lokalavdelning, Guldkammen och silvernålar:

Mottagare och motivering: 

Tumme upp: Fardhem - Linde - Lojsta: En tumme upp för er förmåga att samla bygden när det uppstår frågor som påverkar socknarna. Att år efter år, outtröttligt, söka gemensamma lösningar. 

Årets lokalavdelning: Temat för årets LRF-avdelning är "Ett LRF för alla". Trots att konkurrensen bland lokalavdelningarna är hård går det inte annat än att bli mäkta imponerad över utbudet av aktiviteter i Bro lokalavdelning. Oavsett ålder, kön, intressen eller kompetenstörst - Bro har en aktivitet! Ni är ett bevis för hur viktigt LRF kan vara i en bygd, för sammanhållning och gemenskap utan exkludering. Det är att vara för alla!

Guldkammen: Stora Coop Visby. Under många år har Stora Coop Visby lyft de lokala producenterna på
ett hedersamt vis. År 2018, när torkan slog hårt mot bönderna, valde hela Coop Gotland att stötta det gotländska lantbruken och slopade utländskt kött i kyldiskarna. Ett val som de fortfarande står fast vid. Stora Coop Visby tar det lokala till en ny nivå och uppmuntrar till entreprenörskap där fler och fler lokala samarbeten presenteras och mindre aktörer får en plats på marknaden. För oss unga som är framtidens producenter känns det hoppingivande med en handel som värnar om det lokala, närproducerade och hållbara. För sina många goda initiativ är Stora Coop Visby en värdig mottagare av Guldkammen 2023. 

Silvernålen tilldelas som belöning till förtjänta LRF:are som lagt ner ett mångårigt arbete i lokalavdelningen eller för LRF-regionen och därigenom gagnat lantbrukarnas föreningsrörelse och lantbruket. Marie Jakobsson, Thomas Hellenberg, Stefan Johansson och Didrik Andersson får silvernålar i år.  

Bro lokalavdelning
Bro blev Årets lokalavdelning. På bilden Anna Samuelsson, Lars-Erik Westergren och Olof Westergren.Foto: Carolina Fransson
Guldkammen Markus Wahlgren Mats Söderström Elenore Nilsson
Markus Wahlgren, Mats Söderström och Elenore Nilsson tog emot Guldkammen. Foto: Monica Fie

Silvernålsmottagare

Marie Jakobsson

Marie Jakobsson

Didrik Andersson

Didrik Andersson

Thomas Hellenberg

Thomas Hellenberg