White Guide lanserar Sveriges första rikstäckande mat- och dryckeskalender

Anna Kaijser, branschansvarig för LRF Lokal mat och dryck

Restaurangguiden White Guide lanserar Sveriges första rikstäckande mat- och dryckeskalender. Mat- och dryckeskalendern är ett unikt samarbete mellan White Guide och LRF med finansiering från Jordbruksverket.

Året runt pågår mängder av aktiviteter kring mat och dryck i hela Sverige. Men både de småskaliga aktörerna och den intresserade konsumenten har svårt att veta vilka informationskanaler som gäller. Nu finns det en ny möjlighet för både konsumenter och företagare inom lokal mat och dryckeshantverk. 

– Våra svenska mat- och dryckeshantverkare är enormt viktiga företag på landsbygden. De skapar inte bara skatteintäkter och lokala arbetstillfällen utan utgör ofta en viktig del av landsbygdens attraktionskraft. Från och med idag finns en mötesplats för landsbygdsföretag och nyfikna konsumenter som vill upptäcka allt fantastisk mat-och dryckeshantverk som Sverige har att erbjuda, säger Anna Kaijser, branschansvarig för LRF Lokal mat och dryck.

Om Mat- och dryckeskalendern

För landsbygdsföretag: Det kostar inget att få med sitt evenemang i kalendern. Alla evenemang kan dessutom delas i arrangörens egna sociala kanaler. Fokus är småskaliga mathantverks-, livsmedels- och måltidsturismföretag på landsbygden.

För konsumenter: Kalendern är sökbar utifrån olika kategorier, samt landskap och datum. Det går dessutom att prenumerera på nyhetsbrev så att man får tips om nya evenemang

Upplev lokal mat och dryck i Sverige med White Guide