Besöken är en del av en två dagars kunskapsresa om svensk djuruppfödning som LRF, Svenskt kött och Svensk Fågel anordnade.

Tanken är att lära dessa toppkockar mer om bondens vardag och stora kunnande, samt bidra till dialog mellan bönder och kockar. På kvällen anordnades även en smakverkstad under ledning av köttexperten Eric Persson.

De som fick besök var grisbonden Roger Wässman, Tallmyra, nötköttbönderna Urban och Romae Brunnsberg, Långtora Grän, lammbonden Birgitta Ulväng, Husby gård och fågelbonden Henric Weijber på Hagbyberga säteri.

Med på resan följde även Årets Kock 2015, Thomas Sjögren och Jonas Dahlbom, som vann tävlingen 1996 och som gav finalisterna sina bästa tips inför finalen den 11 februari i Stockholm. Här finns mer information om Årets Kock

Fredrik Andersson, som är en av finalisterna, bloggar även åt Svenskt kött. Läs hans inlägg om hur han valde svensk kalv som råvara.