Vad var årets höjdpunkt för LRF Ungdomen i ditt län? 

Therese Åström, ordförande i Stockholms län: 
Som vanligt är det våra studieresor som är höjdpunkterna! Till exempel vårresan, som gick till Höga kusten där vi hade många fina studiebesök längs vägen. Bland annat Vallens gård med hela arton mjölkrobotar och Iggesunds pappersbruk. Även resan till Jönköping och Elmia lantbruk var populär, vi var ett femtiotal ungdomar tillsammans med LRF Ungdomen Jönköping på deras "After Elmia"bowling. Roligt med bra nätverkande!  

LRF Ungdomen i Stockholms län besökte Iggesunds pappersbruk i våras.

Sofia Wigren, ordförande i Uppsala län: 
Att bara välja en höjdpunkt är väldigt svårt. Vårens buggkursavslutning med liveband lockade nästan hundra deltagare vilket var väldigt roligt! På vårresan hade vi strålande väder och fick bland annat besöka Lövsta Stuteri och deras fina hingstar. Men bäst av allt var ändå höstresan genom Småland och Öland där vi besökte många stora gårdar i utvecklingens framkant, däribland Lindhs Djur & Natur AB, varvat med fabriker som Överums Bruk. 

Studiebesök på Lindhs Djur & Natur i Högsby med LRF Ungdomen i Uppsala

Linnéa Bergqvist, ordförande i Västmanland län: 
Årets höjdpunkt för oss skulle jag nog säga var vår medverkan på Brunnby lantbrukardagar tillsammans med Lantmännen. Bra respons från våra medlemmar och en givande dag i värmen. Även tillhörande “After Brunnby” var trevligt med bra uppslutning.  

Vad har ni på gång inför 2019? 

Therese, Stockholm: 
Inför nästa år lägger vi mycket krut på LRF-kampen. Vi startade det i år med mycket bra resultat. Tanken med den är att öka kännedomen om LRF hos eleverna på naturbruksgymnasierna i Mälardalen och Södermanland. Vi bjuder in ett antal avgångselever till en dag i Stockholm med presentation av LRF och låter skolorna tävla mot varandra i en femkamp. 2019 gör vi det i samarbete med LRF Ungdomen i Uppsala, Västmanlands och Södermanlands län, så jag tror det kommer bli riktigt bra!  

Vi planerar också en resa i vår tillsammans med övriga LRF-ungdomar i regionen plus Södermanland.

 Therese Åström

 

Sofia, Uppsala: 
Jag hoppas jag att vi ska få ihop en resa tillsammans med LRF Ungdomen Stockholm och Västmanland för att skapa nya kontaktmöjligheter inom regionen. Annars har vi tänkt satsa på fler studiebesök och kvällskurser. Vi har en plan på en fältvandring med Mellanskog som fortsättning på kvällskursen vi hade nu under hösten.  

Sofia Wigren

 

Linnéa, Västmanland: 
Förhoppningen är att vi kan fortsätta med våra vanliga evenemang som till exempel Brunnbydagarna och även få till lite olika studiebesök. Vi har också en skid-/vårresa på gång tillsammans med Ungdomen i Stockholm, Uppsala och Södermanland. 

Linnéa Bergqvist

Sofia Weimarck
sofia.weimarck@lrf.se, 0171-41 76 34