Vad var årets höjdpunkt för LRF Ungdomen i ditt län?  

Therese Åström, ordförande i Stockholms län:  
Årets höjdpunkt var den stora skidresan till Lindvallen i Sälen, som vi gjorde i samarbete med LRF Ungdomen i Sörmland, Västmanland och Uppsala i mars. Vi var ett sextiotal ungdomar som nätverkade och åkte skidor i fyra dagar. Vi gjorde studiebesök på Oppigårds ölbryggeri och i pistmaskinsgaraget i Lindvallen. Ett otroligt lyckat arrangemang som vi säkerligen kommer satsa på att göra om i framtiden! 

Sofia Wigren, ordförande i Uppsala län:  
Det var var helt klart resan till Sälen. Vi spenderade flera dagar i backen och hade gemensamma middagar på kvällarna. Det var ett fantastiskt bra tillfälle att knyta nya kontakter över länsgränserna och vi har fått mycket bra respons från deltagarna. 

BILD: Besök i Lindvallens pistmaskinsgarage.

Linnéa Bergqvist, ordförande i Västmanland län:  
För oss var också den gemensamma skidresan årets höjdpunkt. Mycket bra genomförd resa!

 

Vad har ni på gång inför 2020?  


Therese, Stockholm:
  
Vi har haft svårt att få tillräckligt med deltagare till våra planerade aktiviteter det senaste halvåret, men hoppas att ett klassiskt upplägg med vårresa och sommarträff kan locka kommande år! Vårresan är planerad till Göteborg med studiebesök på bland annat Viking Genetics, vilket har varit efterfrågat av medlemmarna. Till sommarträffen satsar vi på en räkbåt i Stockholms skärgård, det brukar vara populärt! Till hösten är det dags för Elmia Lantbruk igen, då ordnar vi sedvanligt med busstur och övernattning någonstans i krokarna. 

BILD: LRF Ungdomen i Stockholms län visar att mjölk ger starka armar! Therese Åström lämnade över ordförandeklubban till Tarun Olsson (längst till vänster) på årsmötet i december.

Sofia, Uppsala:  
Vi tänkte satsa på en favorit i repris här på hemmaplan. För snart två år sedan anordnade vi en buggpub med liveband tillsammans med LRF Ultuna, nästan 100 deltagare kom! I vår kommer vi köra liknande koncept som avslut på fortsättningskursen i bugg. Vi hoppas att många kommer och bjuder upp till dans! 

Linnéa, Västmanland:  
Nästa år ska vi få till lite studiebesök, en resa söderut och en dag i Romme med skidåkning. Självklart kommer våra stående aktiviteter kvarstå som After vårbruk, Brunnby Lantbrukardagar med Lantmännen och skördefest. 

BILD: Gissa vad det här ska föreställa! LRF Ungdomen i Västmanland formar en gris med tanke på all grisproduktion som fins i länet.


Sofia Weimarck, kommunikatör
sofia.weimarck@lrf.se