I Uppsala och Västmanlands län har vi under året genomfört vår uppskattade affärsutbildning för livsmedelsproducenter, som finansieras av landsbygdsprogrammet i samarbete med länsstyrelserna i regionen. På grund av pandemin har de flesta av våra utbildningar blivit digitala, vilket har gått över förväntan och har tagits emot väl. I februari 2021 drar vi igång affärssutbildningen för livsmedelsproducenter i Stockholms län.
Läs mer här.

Projektet Mer mat – fler jobb har under året haft ett stort utbud inom kompetensutveckling, vilket fortsätter under 2021. Ta chansen att genomföra genomföra en företagsanalysfå hjälp med rekrytering samt delta samt delta på utbildningar till mycket låga avgifter. 
Läs mer här

Projektet Mer svenskt kött på restaurang har startat och under nästa år blir det regionala digitala träffar och utbildningar där köttproducenter och restaurangbranschen kan byta erfarenheter och knyta kontakter. 
Läs mer här

LRF har ett nationellt samarbete med Ica för att öka andelen lokala och regionala varor i butikerna. Syftet är att  öka lönsamheten på gårdarna. I vår region har vi under året bland annat haft ett digitalt dialogmöte med Ica-handlare och producenter. 

Vi har även haft en rad digitala inspirationsseminarier med olika teman, till exempel om Reko-ringar, konsumentkommunikation och svenska mervärden samt styrelsearbete och ledningsråd för att nämna några.  

Kom gärna med förslag på seminarier och andra aktiviteter som du skulle vilja se!

Helena Isakson, verksamhetsutvecklare
helena.isakson@lrf.se 

Tomas Olsson, styrelseledamot
tomas@norrbylamm.se

Läs mer

Här har vi samlat ett utbud av kompetensutveckling

LRFs Företagarakademi
För att göra det lättare för dig att satsa på din egen utveckling erbjuder LRF digitala utbildningar som du kan se och lyssna på när det passar dig.
Läs mer

Fler verktyg från LRF för ditt företagande
Företagsutveckling är ett prioriterat område för LRF och vi erbjuder ett brett utbud av användbara verktyg för dig som driver företag inom de gröna näringarna. Läs mer

Jordmån
Jordmån är en plattform med fokus på framtidens affärer i det gröna näringslivet. Där kan företagare få kunskap, kontakter och nya idéer för att utveckla affärer. Läs mer