Under det gångna året har vi fortsatt att mötas digitalt på medlemsfikor, regionstämma, ordförandekonferens och många intressanta webbinarier. Nu i höst har vi åter kunnat träffats fysisk, det har varit roligt och efterlängtat, men fortsätt att använda er kunskap om digitala möten. Ni kan ju bjuda in en föreläsare till ert möte där ni finns samlade på ett ställe, men föreläsaren kan finnas var som helst i världen - Bryssel, New York, Växjö eller Hongkong. Vilken fantastisk möjlighet och vilka spännande möten det kan bli!

Ett tufft år

Det har varit tuffa år för många när Covid härjat och det är kanske ännu tuffare nu när det även är ett ansträngt ekonomiskt läge med höga produktionskostnader för många lantbrukare. Ha gärna koll på dina grannar för att se att allt är okej eller om någon behöver hjälp. Det är medlemsvård på riktigt! Tveka inte att kontakta LRF Mälardalens omsorgsgrupp om du själv behöver någon att prata med eller om du tror att någon annan behöver gruppens hjälp. Här finns mer information och kontaktuppgifter.

För att vara starka behöver vi vara många

Det är viktigt att vi är många i LRF och för att vi ska kunna vara många måste vi behålla de medlemmar vi har, men också rekrytera fler. Det är alltid några som lämnar LRF varje år av olika anledningar. Alla medlemmar har sin anledning till att vara medlem i LRF. För en del är det näringspolitiska påverkansarbetet viktigast, någon annan ser medlemsförmånerna och rabatterna som viktigast och en tredje tycker något annat. Alla anledningar till medlemskap är lika betydelsefulla. För att vi ska vara en stark organisation behöver vi vara många. LRF rekryterar medlemmar i kampanjer i sociala medier. Du kan fråga din familjemedlem eller din nya granne. Vi behöver alla hjälpas åt att bli fler.

Åsa Wärlinder
asa.warlinder@lrf.se

Här kan du tipsa om någon som du tror kan vara intresserad av ett medlemskap, så ringer LRF upp den personen!

LRF Mälardalens medlemmar  15 december 2021

Antal: 14  038 

Företagsmedlemmar (brukar jord och/eller skog): 81 % (11 375 ) 
Personmedlemmar: 19 % (2 663 ) 

Kvinnor: 41 % (5  674)  
Män: 59 %  (8 307) 

Medelålder: 59 år
Yngsta medlem: 3 år
Äldsta medlem: 103 år