585 000 kronor till forskning mot barncancer, insamlingsrekord i Västsverige

Solros med droppar
Foto: Sofia Weimarck

Insamlingsinitiativet ”Solrosor i kampen mot Barncancer” är enormt uppskattat av både gårdarna som är med och av allmänheten som plockar solrosorna.

Allt fler lantbrukare odlar solrosor för insamlingen ”Solrosor i kampen mot barncancer”. I Västsverige slogs det i år ett nytt rekord, 26 gårdar utspridda i Halland, Västra Götaland och Värmland deltog, vilket är en ökning med 10 gårdar. Tillsammans har gårdarna i år samlat in 585 000 kronor till forskning mot barncancer också det rekord.

Insamlingsinitiativet ”Solrosor i kampen mot Barncancer” är enormt uppskattat av både gårdarna som är med och av allmänheten som plockar solrosorna.

- Initiativet har verkligen tagit fart och responsen från såväl lantbrukare som allmänheten är helt fantastisk. Vi vill rikta ett varmt tack till alla odlare och alla privatpersoner som är med och bidrar i kampen mot barncancer. Med er hjälp kan vi fortsätta driva på utvecklingen så att fler barn överlever barncancer, och gör det utan medicinska eller sociala men för livet, säger Katarina Gustafsson, partneransvarig på Barncancerfonden

Solrosor i kampen mot barncancer är ett initiativ som vuxit fram efter att några enstaka gårdar runt om i Sverige började bjuda in allmänheten till självplock av sina blommor till förmån för Barncancerfonden. Totalt har bönder över hela Sverige i år samlat in 1,8 miljoner kronor, vilket också är rekord.

 

Clara Hyltbäck
regional kommunikatör LRF Väst
clara.hyltback@lrf.se  
076-836 81 00