”Bonden i skolan” populärt i Värmland

olika spel, klipp och klistra som kan hämtas på Bonden i skolan.
Bonden i Skolan. Fotograf: Camilla Eriksson

Tycker du också att det är viktigt att fler barn får lära sig om skogen, lantbruket och var maten kommer ifrån? Passa på och ta chansen att vara med på höstens roligaste aktivitet som går av stapeln i oktober! 

Ett 30 tal skolor med närmre 800 värmländska elever är redan anmälda till LRFs satsning i höst, där barn över hela Sverige kommer lära sig mer om lantbruk under ”Bonden i skolan veckorna” i oktober.  LRF Värmland hoppas att fler skolor anmäler sig och vill ta del av konceptet.

”Bonden i skolan” har funnits i många år men i år har LRF valt att koncentrera insatsen till oktober månad.

- Vi tycker att det är viktigt att barnen får lära sig mer om lantbruk och hur livsmedelsproduktion går till, kan vi göra det på ett lättsamt sätt som dessutom passar in i läroplanen är det win-win för alla, elever, lärare och skolor, säger Monica Thörner.

Tipsa gärna dina barns lärare!

Än är det inte för sent för skolorna och lärarna att anmäla sig till veckorna.

- Anmälningssidan är öppen ett tag till och vi hoppas ju så klart att fler värmländska skolor vill vara med. I hela Sverige är det ca 35 000 barn som hittills är anmälda. Tipsa gärna dina barns lärare om Bonden i skolan veckorna. Målgruppen är barn i årskurs 4–6, avslutar Monica Thörner.

Ta chansen att vara med på höstens roligaste aktivitet! 

För mer information och anmälan hittar du här, se länk https://www.lrf.se/om-lrf/bonden-i-skolan/bonden-i-skolan-veckorna-2023/