Elsa är ny sakkunnig inom miljö, vatten och samhällsplanering

Elsa Heinke

Sedan 1 februari jobbar Elsa Heinke som regionalt sakkunnig inom miljö, vatten och samhällsplanering för LRF Dalarna, LRF Gävleborg och LRF Mälardalen.

Hallå där, Elsa Heinke, vem är du? 
Jag är en aktiv fyrabarnsmamma med rötterna på landet. Jag bor med min familj och våra hundar och katter en bit utanför Uppsala. Jag är biolog och har jobbat som miljökonsult med samhällsbyggnad under drygt 20 år.

Vad ska du jobba med?
Jag ska jobba som regionalt sakkunnig inom miljö, vatten och samhällsplanering. 

Varför lockade LRF Mitt och den här tjänsten dig?
Jag kände att det var dags att testa något nytt och har längtat efter att få jobba mer direkt med de gröna näringarna. Mitt yrkesliv hittills har inneburit uppdrag åt andra verksamhetsutövare, med uppgiften att bedöma intrång, barriäreffekter, miljöpåverkan och så vidare och sen hitta anpassningar eller åtgärder. Nu får jag chans att stå på landsbygdens sida. 

Vilka frågor ligger dig varmast om hjärtat?
Jag tycker om att försöka förstå olika människors perspektiv och hitta lösningar i stället för låsningar. Vi har stora utmaningar framför oss, där det gäller att värna de resurser vi har och försöka få alla myror i stacken att dra åt samma håll.  

Jag ser fram emot att få jobba på LRF! 

 

- Vi är glada att välkomna Elsa till LRF. Hennes kompetens och erfarenheter kompletterar och förstärker vårt fantastiska team, säger Helena Åkerberg Hammarström, regionchef i LRF Mitt.

 

Du når Elsa på 010-184 26 94 eller elsa.heinke@lrf.se