Grattis Marit Bohlin, ny ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse

Marit Bohlin, nyvald ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse
Marit Bohlin

Marit Bohlin är en av tre nya ledamöter i riksförbundsstyrelsen. Hon är 38 år, utbildad jägmästare och har tidigare varit förtroendevald i LRF Östergötland och LRF Ungdomen.

Hur känns det? 

- Det känns stort, roligt och spännande! LRF är en fantastisk organisation och det är många olika frågor att hantera märker man när man ser på de motioner som kommer in från Norrbotten ner till Skåne. Jag är väldigt ödmjuk inför uppdraget. Jag ska inte säga att det var väntat, det var lite förvånande. Valberedningen har varit modiga och sett till så att det blivit en rejäl föryngring i styrelsen. 

Berätta lite om dig själv

- Jag är uppvuxen på gård i Älvdalen, men bor nu i Norrköping. Jag arbetar som hållbarhetschef på Holmen Trävaror samtidigt som jag är delaktig i skogsbruket hemma på gården. Jag har ett stort intresse och engagemang för de breda frågorna och hur vi ska kunna driva företag på landsbygden. 

Vad kommer du att bidra med i riksförbundsstyrelsen?

- Jag gillar att jobba strategiskt och vrida och vända på saker. Jag brinner lite extra för livsmedelsproduktionen och hållbarhetsfrågorna. Skogen och familjeskogsbruket där jag är född och uppvuxen är mina hjärtefrågor och där villkoren framåt för min och nästa generation är den frågan jag gärna vill driva. Jag har jobbat mycket med ägarskiftesfrågorna i ungdomen.