Halmstad kommungrupp har finslipat sin retorik!

Tre män kring ett bord.
Hans Svensson, Göran Christiansson och Andreas Måttgård förbereder sitt anförande. Foto: Jennie Dannegren.

I torsdags kväll samlades ett härligt gäng, i Studieförbundet Vuxenskolans lokal i Halmstad, för att gå kursen "tala inför grupp".

Halmstad kommungrupp är nu än mer taggade i sina uppdrag och har finslipat sin retorik!

Efter genomgång om retorik, som handlar om att prata så att andra förstår och vill lyssna på det du säger, så fick kommungruppen själva planera ett tal och framföra detta för gruppen. 

Under kvällen diskuterades i vilka sammanhang kommungruppen vill framföra sina budskap och på vilka sätt man kan anpassa sitt framförande efter målgrupp. Vi var alla överens om att LRF:s budskap är viktiga och behöver framföras, men vad gör det för nytta om mottagarna inte förstår vad vi säger eller inte vill lyssna?

Förtroendevalda inom LRF har ett underbart engagemang och vi brinner verkligen för de gröna näringarna och gör skillnad på riktigt!

För den intresserade så kommer här några korta tips från kvällen:

  • Förmiddagar är en bra tid för att hålla i möten (helst tisdagar)
  • Respektera och planera tid innan för mötet och respektera den (avsluta inte efter utsatt tid)
  • Kom i god tid till mötet
  • Budskapet ska vara tydligt och anpassat efter mottagaren.
  • Undvik fackuttryck och förkortningar och förklara till exempel hur stort ett hektar är om du är osäker på om mottagaren förstår.
  • Bjud gärna på kaffe eller något ätbart (fin gest och mottagaren tar in mer om personen inte tänker på mat och är hungrig eller kaffesugen) 

Har du några förslag på kommande utbildningar eller vill gå liknande kurs som Halmstad kommungrupp? Ta gärna kontakt med Jennie Dannegren: jennie.dannegren@lrf.se eller på 072-141 63 74.

tre män står kring ett bord
Mats Paulsson, Oscar Karlsson och Tommy Dahl framför sitt budskap för övriga i gruppen. Foto: Jennie Dannegren.