LRF Nordanstig medarrangerade föredrag om krisberedskap

Krislåda Länsstyrelsen Jämtland

Som en del av beredskapsveckan var LRF Nordanstig med och arrangerade en föreläsning om hemberedskap och småbrukande i Bergsjö.

Det var Patrick Sellman från podden "I väntan på katastrofen" som föreläste om hemberedskap och småbrukande. Arrangemanget stod LRF Nordanstig och Nordanstigs kommun för. 

Marie Westin, vice ordförande i LRF kommungrupp i Nordanstig, var den som låg bakom mycket av arrangemanget.

– Idén till det här kom upp i vårt arbete med livsmedelsstrategin, där vi och kommunen arbetar tillsammans. I livsmedelsstrategin jobbar vi också med beredskap som en viktig del, så det här föll sig naturligt. Det är viktigt för oss alla att ha en hemberedskap hemma eller på gården, det vi kan göra själva utan att tro att andra ska fixa, säger Marie Westin.

I pausen bjöds på fika och möjligheter att träffa några lokala livsmedelsproducenter.

Erik Jonsson, ordförande i LRFs kommungrupp i Nordanstig var själv på plats och lyssnade på föredraget. Hans reflektion är att det är mycket som kanske inte är så självklart och uppenbart inom hemberedskap.

– Han påtalade saker man inte tänker på. Att i kris behöver kroppen bränsle, och det är kalorier in och kalorier ut som räknas. Var får man då tag i de kalorierna? Vi är vana att alltid ha mat på hyllorna i butiken, men det kan vi kanske inte lita på längre, säger Erik Jonsson.

Podden "I väntan på katastrofen" produceras av Kalle Zackari Wahlström och Patrick Sellman. Podden finns här - lyssna gärna.