LRF Ungdomen Dalarna berättar om stort intresse för gröna näringen på Yrkesmässan i Leksand

Ungd Dal yrkesmässa Rättvik

Den årliga Yrkesmässan i Leksand gick av stapeln 21 september. LRF Ungdomen Dalarna var på plats och berättar om ett stort intresse från besökarna för gröna näringen.

LRF Dalarna var representerade genom ordförande Johanna Björs och ledamot Malin Johansson. Andra aktörer från den gröna näringen var Mellanskog och Skogen i Skolan.

 

Johanna Björs och Malin Johansson.

 

Det är Leksands kommun som arrangerade Yrkesmässan på Tegera Arena. Mässan är en årligt återkommande inspirationsdag för elever från förskolan, grundskolan, gymnasiet och vuxenutbildningen. Det är tänkt att mässan kan informera och inspirera inför framtida yrkesval. Målet är att få eleverna att förstå och se att Dalarna har en stor arbetsmarknad med många intressanta yrken och företag.

Yrkesmässan hålls i september varje år och har blivit en viktig del av samverkan mellan olika aktörer som arbetslivet och skola. Runt 1200-1300 elever får under mässan en möjlighet att möta 200 arbetsgivare och yrkesverksamma från det lokala och regional näringslivet och offentlig verksamhet.