LRF Ungdomen i Dalarna utsåg länets bästa livsmedelsbutik 2023

lrf ungdomen dalarna pris årets butik 2023

Varje år utser LRF Ungdomen i Dalarna bästa livsmedelsbutik i länet. För 2023 gick priset till Hemköp i Hedemora.

Det var för ungefär sex år sedan som butikschef Terese Awén tog över Hemköp i Hedemora. Till Falu-Kuriren (2 jan 2024) säger hon att en sak de satsat på är att utveckla delikatessen så de kunde börja stycka. Den egna styckningen ger möjligheter att erbjuda kunderna mer närproducerade livsmedel, något som är viktigt för Terese Awén och resten av personalen.

– Vi plockade fram och dammade av alla gamla recept, de hade ju alla kvar. Så delikatessen kom vi i gång med ganska på en gång. Men det tog två år innan vi var i gång med styckningen, berättar Terese Awén.

LRF Ungdomens motivering lyder:
Hemköp har gjort ett aktivt val att satsa på ett brett sortiment av lokalproducerade produkter. Med skyltar, märkning, skapar de uppmärksamhet, nyfikenhet och gör det lätt för kunden att hitta de närproducerade produkterna i butiken. Utöver det närproducerade så finns det ett stort utbud av svenska produkter i butiken och det är tydligt att det pågår ett målmedvetet arbete med hållbara val på flera nivåer. 

– Det är ju väldigt kul att vi fått det här priset. Och så är  det ju jätteroligt att det är från ungdomar, för de är ju 
ändå framtidens kunder, säger Terese Awén.