Mathilda ny ledamot i LRF Ungdomens riksstyrelse!

VG Ung23 Mathilda Ólafsdóttir
Mathilda Ólafsdóttir ny ledamot i LRF Ungdomens riksstyrelse. Foto: Clara Hyltbäck.

Den 1-2 mars möttes LRF Ungdomar från hela landet; ca 85 personer inklusive gäster under ett dygn på Sånga hotell & konferens utanför Stockholm. Motioner diskuterades och beslut togs. Och Mathilda Ólafsdóttir valdes in som ny ledamot i riksstyrelsen!

Hallå där Mathilda Ólafsdóttir du är nyvald i LRF Ungdomens Riksstyrelse, vem är du? 

-  Jag är en 24 år tjej från Dalsland som är uppvuxen på en mjölkgård i Färgelanda. Där bedriver vi mjölkproduktion, växtodling och skogsbruk. Jag har varit med i LRF Ungdomen Väst sen 2018. Jag blev invald i LRF Ungdomen Väst efter att jag fick premieelevsstipendiet. Jag har gått naturbruksprogrammet på Nuntorp, men då skolan lades ner gick jag klart och tog studenten på Uddetorp.

Hur känns det att blivit invald?

- Det känns bra, jag är taggad men lite nervös då jag vill göra mitt bästa. Vi hade ett konstituerande möte direkt efter riksförbundsstämman, vilket kändes bra.

Vilka frågor vill du arbeta med i styrelsearbetet?

- Jag tycker det är roligt med generationsskiften och jämställt företagande. Även utbildningsdelarna brinner jag för men alla frågor som LRF Ungdomen driver är ju intressanta. Jag tycker också att det är roligt med kontakt med unga och med konsumenter.

Här kan du läsa mer om LRF Ungdomen!

Clara Hyltbäck