Ny ordförande i LRF Ungdomen Västernorrland

Ung kille
Amadeus Eriksson, Indal är ny ordförande i LRF Ungdomen Västernorrland.

Den 18-19 november samkörde LRF Ungdomen Västernorrland och LRF Ungdomen Jämtland en gemensam årsmöteshelg i Östersund med roliga aktiviteter och tillhörande studiebesök på en nybyggd mjölk ladugård i Jämtland.

I år samarrangerade LRF Ungdomen Västernorrland och LRF Ungdomen en gemensam årsmöteshelg i Östersund, Jämtland. Helgen inleddes med aktiviteter på Boda Borg och middag under den första dagen. Dag två var det dags för årsmötesdags. 
På LRF Ungdomen Västernorrlands årsmöte valdes Amadeus Eriksson, Indal in som ny ledamot och fick även förtroende som ordförande i styrelsen. Amadeus har sedan två år tillbaka suttit som ledamot i LRF Ungdomen Norrbottens styrelse eftersom han tidigare bodde och arbetade i Norrbotten. Sedan en tid tillbaka bor han i Sundsvall och ser mycket fram emot det kommande styrelsearbetet i LRF Ungdomen Västernorrland.

Ungdomar äter middag
Delar ur LRF Ungdomen Västernorrlands styrelse innan årsmötet.

– Det här känns lite overkligt, men jag är oerhört tacksam och ser fram emot att tillsammans med resten av styrelsen driva LRF Ungdomen i Västernorrlands viktiga frågor framåt. Att få chansen att vara med och påverka som enskild individ och som grupp, säger Amadeus.

Amadeus har tidigare arbetat på mjölkgård, grisgård och inom entreprenad. Han är utbildad maskinförare på gymnasial nivå och har även pluggat till driftledare på högskolenivå. Just nu arbetar han åt ett bolag och kör maskiner på järnvägen. Även om han inte är uppväxt på ett lantbruk så tycker han att lantbrukets frågor är viktiga.

Ungdomar på studiebesök i ladugård
Både ungdomsstyrelsen i Västernorrland och Jämtland på studiebesök i Sivas nybyggda mjölkladugård i byn Berge.

Nio ledamöter i styrelsen

När det kommer till den övriga styrelsen så valdes även Jakob Strandberg, Örnsköldsvik in i LRF Ungdomen Västernorrlands styrelse. Omval gjordes av Annie Gradin, Maja Nordevind, Kevin Forsberg och Benjamin Forsberg. Övriga i styrelsen är Märta Åslund, Erik Forsén samt Sebastian Mångs vars mandatperiod löper ut nästa år. Sebastian Mångs valdes även in som vice ordförande i styrelsen.  

Efter årsmötet blev det studiebesök på Sivas nybyggda mjölkladugård i byn Berge, Tandsbyn.